Ioana Cuzino

Meseria plătită cu 2.500 de euro! E la mare căutare, trebuie să ai doar liceul

Românii care își doresc să plece la muncă în străinătate sau cei care sunt interesați de cât pot câștiga în afara țării, trebuie să știe că diferența dintre salariul câștigat în România și cel câștigat în afară este în continuare destul de mare.

Iată este venitul lunar în 2017 pentru trei din cele mai populare meserii în cele mai căutate țări din UE și nu numai.

Venitul pe lună a unui șofer
Românii care îşi doresc să lucreze ca şoferi de trafic internaţional în străinătate, pot câştiga în funcţie de experienţă astfel:

Olanda: Salariul este cuprins între 1.900 şi 2.500 de euro net.
Germania: Salariul net este de până la 2.500 de euro lunar.

Italia: Salariile variază între 1.800 şi 2.200 de euro net.
Spania: Un şofer primeşte aproximativ 1.100-1.200 euro pe lună.

În ţară salariul unui şofer variază în funcţie de punctele de distribuţie pe care le are.
De exemplu, o companie de transport şi logistică angajează pentru curse locale (Giurgiu, Bucureşti, Călăraşi) oferind un salariul de 1.500 de lei pe lună + 100 de lei diura pe zi.

Un şofer de distribuţie pentru punctele de lucru Bacău şi Vrancea şi un şofer de TIR pentru transport marfă în ţară va câştiga astfel: şofer distribuţie 1.800 RON, Şofer Tir 3.000 – 4.000 RON +Bonusuri de până la 500 de lei în funcţie de performanţă.

Venitul pe lună a unui lucrător în sectorul construţiilor
În România, salariul mediu net din sectorul construcţiilor a fost de 1.581 lei, în ianuarie 2017, mai mare cu aproape 10% decât în aceeaşi lună a anului trecut, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică.

Acest domeniu a înregistrat una dintre cele mai semnificative creşteri. La nivel de salariu brut, venitul mediu lunar al unui angajat în construcţii era de 1.984 lei, în ianuarie 2016, ajungând la 2.187 lei în prima lună a acestui an.

În alte ţări, salariile în construcţii sunt:
Spania: Se câştigă între 1.200 şi 1.400 de euro/lună.
Germania: Salariul oferit este de 3024 euro brut/lună, asta dacă ai experienţă în domeniu şi cunoştinţe de limbă germană.

Italia: Salariu net este cuprins între 1500 şi 2000 de euro/lună.
Muncitorii în construcţii sunt plătiţi în Norvegia cu un salariu net de cel mult 1.850 de euro, iar în Polonia cu 1.800 de euro.

Venitul pe lună a unui ospătar
În cazul unui post de ospătar, diferenţa dintre un post din România şi unul din străinătate este destul de mare.
În România salariu de ospătar începe de la 1.000 şi poate ajunge la 3.000 de lei pe lună.

Germania: Salariu este de până la 1600 euro pe lună.
Franta: Salariul de ospătar în jur de 1600 euro pe lună.
Italia: Salariu porneşte de la 900 euro pe lună şi poate ajunge la 1400 de euro pe lună.

Deși nu mai sunt în UE, angajatorii din Marea Britanie îşi plătesc cel mai bine ospărarii şi bucătarii, mai exact cu salarii nete lunare de cel mult 1.400 de euro, respectiv de 1.800 de euro.

Sursa: libertatea.ro

Traieste doar cu apa si lumina! Cum arata femeia care nu a mai mancat nimic de 23 de ani! Este cat se poate de adevarat:

Traieste doar cu apa si lumina! Cum arata femeia care nu a mai mancat nimic de 23 de ani: Imaginile te vor lasa masca! Este cat se poate de adevarat:

O femeie socheaza lumea medicala! Nu mai mananca nimic din anul 1993 si inca traieste! S-a nascut in 1957 in Australia, sub numele de Ellen Greve si din anul 1993 spune ca a renuntat la hrana obisnuita, traind doar cu prana.

Femeia, care este cunoscuta drept Jasmuheen, a recurs la acest mod de hranire dupa ce s-a imbolnavit de cancer, boala fiind localizata la nivelul fetei.

A reusit sa se vindece recurgand la chirurgie si la terapii traditionale. Este autoarea a mai multor carti care se refera la alimentatia prana. Tine conferinte si seminarii in intreaga lume, in care isi expune modul de a gandi si, in acelasi timp, colaboreaza cu medici si oameni de stiinta care studiaza fenomenul.

A fost acuzata, din clipa in care oamenii au aflat ca se hraneste cu prana, ca vrea sa atraga atentia si sa-i insele pe cei naivi. La toate acestea, Jasmuheen a zambit cu tristete, spunand ca n-ar fi ales aceasta cale daca lucrurile ar fi stat astfel, daca nu s-ar fi imbolnavit.

Atunci cand a aparut zvonul despre Jasmuheen, femeia care nu mananca niciodata, desi uneori gusta dintr-un cappuccino, a incercat sa corecteze si sa spuna ca nu este vorba despre a nu manca niciodata, ci de a avea libertatea completa de a alege. „Nu exista nici o celula in corpul meu care sa simta nevoia de mancare fizica. Ma hranesc cu prana de multa vreme, iar corpul meu este sanatos.

Dar oamenii care sunt crescuti in aceasta realitate spun ca este imposibil sa traiesti fara sa mananci”, spune australianca. „Boli precum cancerul ni se intampla din cauza a ceea ce mancam, gandim, simtim.

Cand le spun oamenilor sa nu mai manance carne, li se pare greu. Asa ca folosesc un alt termen: usurarea dietei. Daca iti usurezi dieta, corpul se bucura si potentialul ti se dezvolta. Corpul uman nu este creat pentru a fi carnivor”, spune Jasmuheen.

Prana inseamna in sanscrita „respiratie”. In Ayurveda, lumina soarelui reprezinta o sursa de prana. Ea este forta vitala a fiintelor vii, ceea ce chinezii numesc Qi.

Regimul pe baza de prana are drept consecinte reducerea duratei somnului (la 4-6 ore sau mai putin), incetinirea metabolismului, micsorarea stomacului, senzatia de corp usor si nemarginit, imbunatatirea claritatii mentale, detasarea emotionala. Senzatia de foame lipseste, iar nivelul energetic e ridicat.

Jasmuheen se hraneste numai cu Lumina, cu prana, acea energie universala pe care o absorbim o data cu aerul pe care-l inspiram. In prezent, in lume exista aproape 10.000 de persoane care au adoptat acest sistem de hranire, sistem care este vechi de cand lumea.

Inca din cele mai vechi timpuri, maestrii din Orient se hraneau in acest fel, iar in lumea crestina exista nenumarati preoti si calugari care, modesti si nestiuti de nimeni, se hranesc cu energia divina.

Comentarii

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x