Ioana Cuzino

Fata se costuma in fiecare noapte in VACA, statea pe strazi si cerea trecatorilor sa o calareasca. Langa ea, pe o pancarta scria: ‘Sunt gata sa ma prefac ca sunt vaca si sa…’

Oricine se uită la ea crede că e nebună, dar imediat ce își dau seama ce face în realitate, regretă ce au gândit și le e rușine.

Fata din imagine este Hao Dongdong, are 15 ani și este din Hefei, China. De trei luni ea stă pe stradă seară de seară costumată în vacă, cerând oricărui trecător să o încalece pentru 5 Yuan (echivalentul a 3 lei).

Ea are nevoie doar de bani pentru tratamentul tatălui său paralizat. A povestit presei: ,,Tatăl meu are nevoie de 5.000 de Yuani în fiecare lună pentru tratamentul lui. Fratele și sora mea trebuie să meargă la școală. Eu nu am încă buletin, și de aceea nu pot munci, așa că trebuie să cerșesc.”

Hao Xinli, tatăl fetei, a fost fermier, dar din cauza unei răni la spate a părăsit satul și în anul 2000 a început o mică afacere într-un magazin. Anul trecut era într-un magazin adunând mostre gratuite, a avut o altercație cu un angajat și a fost bătut rău.

De atunci partea superioară a corpului său a paralizat și nu a primit niciun fel de compensație de la magazinul unde a fost bătut. Apoi soția l-a părăsit iar familia nu a putut face față cheltuielilor pentru tratament.

Tocmai de aceea Hao, fiica cea mare a familiei a trebuit să facă ceva, a devenit responsabilă pentru familie: nu a mai mers la școală și a început să cerșească. Uneori îl aduce și pe tatăl ei pentru a demonstra oamenilor că nu minte.

Stă îngenuncheată cu o mască de vacă pe față, alături de o pancartă pe care scrie: ,,Sunt gata să mă prefac că sunt vacă și să îi las pe oameni să mă călărească pentru 5 Yuani de persoană”.

Fata spune că masca de vacă o ajută să atragă atenția, deși este deseori înjurată și oamenii o batjocoresc. Dar ea mărturisește: ,,Pentru moment câștig în jur de 200-300 de Yuani pe zi din cerșit. Stau acasă dacă plouă. Dar nu e de ajuns pentru că medicamentele tatălui meu sunt prea scumpe.

Port masca doar pentru că vreau să atrag atenția. Dacă îmi pot ajuta tatăl să se vindece și familia, nu mă interesează ce spun oamenii”.

 Un client i-a lăsat bacșiș într-un plic și i-a spus să nu îl deschidă până nu ajunge acasă. Suma uriașă primită de tânără

Nota de plată a unor clienți i-a schimbat viața unei chelnerițe

O chelneriță a avut parte de o surpriză după ce a servit un cuplu, care a luat cina în localul unde ea lucrează.

Brianna Siegel, New Jersey, în vârstă de 21 de ani, a primit un plic din partea unor clienți, a căror cină a costat 20 de dolari. Singura rugăminte a cuplului a fost să-l deschidă atunci când va ajunge acasă

Tânăra a respectat indicațiile clienților, însă când l-a deschis a avut parte de o mare surpriză. Acolo erau „ascunși” 1.200 de dolari și un bilet: „Bri, Dumnezeu are grijă de tine. Asta nu este o coincidență. Oricât de greu ar părea, Tatăl este cu tine”.

Cât despre Brianna, aceasta a mărturisit că încă nu-i vine să creadă ceea ce i se întâmplă. „Sunt în continuare în stare de șoc să fiu sinceră. Niciodată nu m-am gândit că mi se va putea întâmpla asta”, notează DailyMail.

Tânăra și-a propus să investească banii primiți în perfecționarea sa. Astfel, a decis să urmeze școala de postliceală pentru a deveni asistentă medicală, iar restul banilor îi va strânge pentru a-și achiziționa o mașină.

Comentarii

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.x